TX-NR515 Intermittent HDMI Issues

View previous topic View next topic Go down

TX-NR515 Intermittent HDMI Issues

Post  zane017 on Fri Nov 30, 2012 1:02 pm

I’ve had the TX-NR515 for a couple weeks now. Upgraded the firmware right away, and did a factory reset. I have everything hooked through HDMI to my Panasonic TV (TC-P50S2). I seem to have most of my HDMI issues when using my cable box (Motorola DCH3200), and the issues are very intermittent (most of time it seems to operate properly). When watching upscaled shows 1080i -> 1080p, I will often see line streaks/small areas of pixelation on the screen that quickly go away, and once in a while a full “green screen” will flash on the screen and go away. When channel surfing, there have been a couple times when I switch to a 480i channel, and the screen just stayed green (it will go away when I switch the channel or turn off the receiver). Also, there have been a couple times when I power on the receiver and it doesn’t display any signal from the cable box until I power everything down and just turn on the TV and cable box (so it’s operating in hybrid standby mode). Then I turn on the receiver and it works.

I haven’t seen these intermittent issues when running the cable box through Hybrid Standby mode, and don’t have any of these issues when I directly connect my cable box to my TV. I also don’t recall having any of these issues when using my blu-ray player with the receiver (which generally goes 1080p -> 1080p). Has anyone else experienced any of these issues?

Hoping the Onkyo moderators can help. I like the receiver, but am within the 30day return policy, and I just can’t stand intermittent issues on equipment (and my wife has no patience at all for issues like this). I’m really considering just returning the unit.

Setup Information below
Onkyo Model: TX-NR515
Firmware Version: 1141-0108-0400
TV: Panasonic TC-P50S2
Cable Box: Motorola DCH3200
Blu-Ray: Panasonic DMP-BD655

Using HDMI Main.
HDMI Monitor Out: Auto
HDMI Control (RIHD) is on.
Picture Mode is Through.
Net Standby is off.

zane017

Posts : 3
Join date : 2012-11-30

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 Intermittent HDMI Issues

Post  FlyByNgt on Fri Nov 30, 2012 4:40 pm

zane017 wrote:I’ve had the TX-NR515 for a couple weeks now. Upgraded the firmware right away, and did a factory reset. I have everything hooked through HDMI to my Panasonic TV (TC-P50S2). I seem to have most of my HDMI issues when using my cable box (Motorola DCH3200), and the issues are very intermittent (most of time it seems to operate properly). When watching upscaled shows 1080i -> 1080p, I will often see line streaks/small areas of pixelation on the screen that quickly go away, and once in a while a full “green screen” will flash on the screen and go away. When channel surfing, there have been a couple times when I switch to a 480i channel, and the screen just stayed green (it will go away when I switch the channel or turn off the receiver). Also, there have been a couple times when I power on the receiver and it doesn’t display any signal from the cable box until I power everything down and just turn on the TV and cable box (so it’s operating in hybrid standby mode). Then I turn on the receiver and it works.

I haven’t seen these intermittent issues when running the cable box through Hybrid Standby mode, and don’t have any of these issues when I directly connect my cable box to my TV. I also don’t recall having any of these issues when using my blu-ray player with the receiver (which generally goes 1080p -> 1080p). Has anyone else experienced any of these issues?

Hoping the Onkyo moderators can help. I like the receiver, but am within the 30day return policy, and I just can’t stand intermittent issues on equipment (and my wife has no patience at all for issues like this). I’m really considering just returning the unit.

Setup Information below
Onkyo Model: TX-NR515
Firmware Version: 1141-0108-0400
TV: Panasonic TC-P50S2
Cable Box: Motorola DCH3200
Blu-Ray: Panasonic DMP-BD655

Using HDMI Main.
HDMI Monitor Out: Auto
HDMI Control (RIHD) is on.
Picture Mode is Through.
Net Standby is off.

Hi Zane017,

I have found and with helping others on this board with success. Unplug the unit from the power supply for exactly 5 minutes. This is considered a "soft boot"; you will NOT lose any of your settings. After you have it unplugged for the 5 minutes, plug it back in and see what happens. After it is plugged back give it a min or so, and then turn the receiver on and hopefully this will help.

I have the TX-NR717, had a few issues that for the life of me could not figure out after a firmware update. Found and did this. My TX-NR717 has been working like a champ ever since .

I will always do this after a major update. It makes sense if you think about it. PC's, Cells, Tablets all reboot after an update.

Hope this helps. ENJOY!

Post here and let all know if this works.

Ciao, FlyByNgt 11-30-12.
avatar
FlyByNgt

Posts : 100
Join date : 2012-09-12
Age : 56
Location : North Carolina

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 Intermittent HDMI Issues

Post  zane017 on Sat Dec 01, 2012 11:46 am

Thanks for the suggestion FlyByNgt. I did the "soft boot" as you described and will continue to monitor the unit. Fingers crossed Smile

zane017

Posts : 3
Join date : 2012-11-30

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 Intermittent HDMI Issues

Post  FlyByNgt on Sat Dec 01, 2012 12:08 pm

zane017 wrote:Thanks for the suggestion FlyByNgt. I did the "soft boot" as you described and will continue to monitor the unit. Fingers crossed Smile

Hi Zane017,

You did not state if the "soft boot" seems to have corrected and/or helped with your issue. Stating "will continue to monitor the unit. Fingers crossed" Does it seem like the "soft boot" did the trick?

Hopefully you are enjoying your TX-NR515!! Very Happy

Post your results when you have a chance. Glad if this did help you out.

Ciao, FlyByNgt 12-1-12
avatar
FlyByNgt

Posts : 100
Join date : 2012-09-12
Age : 56
Location : North Carolina

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 Intermittent HDMI Issues

Post  zane017 on Mon Dec 03, 2012 1:34 am

Sorry for not posting earlier - I was out most of this weekend. Since the "soft boot" I have not noticed the items I mentioned in my original post when using my cable box. I didn't run things much this weekend, however, and will continue to check it out this week. Thanks again for your suggestion.

zane017

Posts : 3
Join date : 2012-11-30

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 Intermittent HDMI Issues

Post  OnkyoUSA on Tue Dec 04, 2012 9:41 pm

In regards to your issue- it would possibly be more effective to contact our Product Support Dept. for further assistance with this specific issue via our phone number and hours of operation below. We would like to speak with you and work to troubleshoot and resolve your issue, with you having access to your unit, as prompt as possible. Please contact our Product Support Dept for further assistance with this specific issue via our phone number and hours of operation (Monday- Sunday 24 hours a day: (800) 229-1687; option #3 PRODUCT SUPPORT). We would like to further determine if any issue will require your receiver to be further evaluated at an authorized Onkyo service center for warranty servicing.

Thank You;

Forum Moderator
avatar
OnkyoUSA
Admin

Posts : 4077
Join date : 2011-10-06
Location : New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TX-NR515 Intermittent HDMI Issues

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum