***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Installed update / still no signal problem

Post  mgause on Thu Jun 14, 2012 3:01 pm

I installed the new update last week. However, I am still having issues occasionally when turning on the receiver and getting a "no signal" screen on my tv. Uplugging the power to the receiver seems to reset it and things work correctly again. ONE NOTE.....the update took less than 10 minutes, then stopped and I could only proceed by turning off the power button and restarting again. I show the new version of firmware, but I am wondering if it completed. I can't seem to force it to try to reinstall it.

mgause

Posts: 16
Join date: 2012-05-23

View user profile

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  OnkyoUSA on Thu Jun 14, 2012 3:22 pm

Hi mgause,

We are currently working to determine why some customers are still experiencing issues and hope to have an answer soon.

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

THANKS ONKYO

Post  mgause on Thu Jun 14, 2012 3:39 pm

Thank you for your quick reply. It is refreshing to have a quick response to a question. I know fixes are not instant but I appreciate the effort ONKYO is putting into resolving this. I will be waiting for a solution.

mgause

Posts: 16
Join date: 2012-05-23

View user profile

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  OnkyoUSA on Thu Jun 14, 2012 4:21 pm

Hi mgause,

You are welcome. As soon as I know I will post it.

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Same problem with two of the 515 models, and one 616 model

Post  Milinko12 on Thu Jun 14, 2012 4:32 pm

Same issue here. After updating to the latest firmware (6-8-12) on all 3 receivers, I am still having the power on issue and HDMI problems. If you turn the network standby on in the menu, it solves the power on issues, but then there are multiple HDMI issues. Mostly the audio works with no video, but the other way around is also happening. This is clearly a well-known problem, and I am looking like a complete idiot to my customers.....not to mention they are holding final payment until this gets resolved. I only have 4 days before my 30 day return policy is up with my vendor (AVAD), so please let us know if this will be addressed soon. I have been an Onkyo/Integra custom dealer for years, but if this continues, I'm sorry to say the relationship will be over. Why wouldn't you test before they left the factory?? Very mind-boggling and now the Dealers and end-users are paying the price. Terrible.....SMH No

Milinko12

Posts: 9
Join date: 2012-06-14

View user profile

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  OnkyoUSA on Thu Jun 14, 2012 5:27 pm

Hi forum users,

We are currently working to determine why some customers are still experiencing issues and hope to have an answer soon.

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  OnkyoUSA on Fri Jun 15, 2012 11:29 am

Hi forum users,

Update: The firmware posted on 6/8 addressed an issue with the internal memory of the system. We are continuing to diligently investigate other issues which have been brought to our attention and will provide updates to address them as quickly as possible.
The firmware posted on the network on Tuesday, June 5th was actually the final test update of what was released on Friday, June 8th. The only difference between it and the one released on June 8th is the version number.

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  sranger3 on Fri Jun 15, 2012 12:21 pm

So that should explain why those of us who updated via the net on Tuesday, now can't update via the net or usb with the Friday version. They were the same firmware. Correct?

sranger3

Posts: 27
Join date: 2012-06-04
Location: TX-NR616

View user profile

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  OnkyoUSA on Fri Jun 15, 2012 12:25 pm

Hi sranger3,

You are correct.

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  Guindalf on Fri Jun 15, 2012 1:05 pm

So, what do we get today? Another failure?

More ignore from Onkyo?

Remember, Onkyo, I asked for the contact info for your CEO? Is it too much to expect a reply?

Guindalf

Posts: 25
Join date: 2012-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  Boge on Fri Jun 15, 2012 1:21 pm

Hi. I'm new to Onkyo and currently have a 616 purchased 2 weeks ago. I've been waiting for a final fix on the firmware and hope this one might be it.

I would like to update via USB and have downloaded the zip file ONKAVR000D_00EAEA00EAEAEA_112 but I'm a bit confused as to which files to actually copy to my USB flash drive?

After extracting the zip to a new folder I have 3 files : ONKAVR000D_00EAEA00EAEAEA.of1 , ONKAVR000D_00EAEA00EAEAEA.of2, ONKAVR000D_00EAEA00EAEAEA.of3.

BUT. I also have a folder called AVR00D_Release and this also includes the 3 files already mentioned.

So which files do I actually copy to the USB flash drive? All of them? Including the folder? Just the folder?

Sorry if I'm being dumb but I would like to know exactly before I flash the firmware.

Thanks

Boge

Posts: 2
Join date: 2012-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  OnkyoUSA on Fri Jun 15, 2012 2:45 pm

Hi forum users,

The product that you are using may have unexpected issue which will be addressed by this F/W update available on 6/15/12.
Please check your FW version below and proceed for the FW update.
To check FW version, press the home button on the remote control. Highlight “F/W Update” or Firmware Update icon and press enter. FW version will be displayed on the front panel and TV.

Versions
TX-NR515/HT-RC460/HT-R791/TX-NR616/HT-RC470
1030-3103-0100
1030-4103-0100
1040-5104-0200
1060-5104-0200
1070-5105-0200

TX-NR414/HT-R758/HT-RC440
1020-1000-0000
1030-1000-0000
1050-3000-0000
1060-4000-0000

TX-NR717/TX-NR818
1020-1100-0000-0000
1030-2100-0000-0000
1040-2100-0000-0000
1050-3100-0000-0000

The 6/15 /12 update will address the following:

1. Corrects unexpected instance where a portion of the internal memory may stop working during operation.
*See below for further important details
2. Adds UBT-1 Support

*IMPORTANT NOTICE
1) If the current F/W version of your receiver IS listed above, this update will occur in 2 parts.
a. The 1st part of the update will clear the settings and restore the unit to factory default setting. Initial set-up must be performed again including Network setting and Audyssey calibration.
b. Once the network setting are re-established, the 2nd portion of the update will occur which will add support for the UBT-1. Settings WILL NOT be cleared as a result of this 2nd portion.
c. It is recommended to proceed with these FW update via USB

2) If the current F/W version of your receiver IS NOT listed above, only the UBT-1 support update will be processed. Settings WILL NOT be cleared as a result of this portion.

Once these updates are completed, the receivers F/W version will be
X-NR414/HT-R758/HT-RC440: 1110-7001-0000
TX-NR515/HT-RC460/HT-R791/TX-NR616/HT-RC470: 1110-810*-0300
TX-NR717/TX-NR818: 1080-6100-0100-0000

* : This digit depends on the version number of your receiver.

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ***>> 2012 Models Firmware Update (Revision)<<***

Post  Boge on Sat Jun 16, 2012 4:20 am

Ah well. I guess no reply to my question means that nobody knows the answer.

Reading the other topics here it seems that this firmware still does not fix the issues with HDMI out and Remote on off anyway so it looks it could be a hardware issue.

This was my first experience of an Onkyo product and it will now be my last. I will be returning the unit on monday and changing it for something that actually works.

I should have stuck with Yamaha (I've been using them for over 20 years)

Goodbye.


Boge

Posts: 2
Join date: 2012-06-15

View user profile

Back to top Go down

Back from the Brink!

Post  Jagdad on Sun Jun 17, 2012 5:41 pm

As I stated previously in this thread, I had four 616's installed when the problems started. One 616 never had the problem of no HDMI video. I installed two more and both had the issue. One I replaced with a new 616 and the new one also had the problem. The last one showed the problem but the customer allowed the unit to stay based the promised firmware updates and my personal assurance I would make it good no matter when. I actually have a Denon 2313 in my office as a replacement for it. When the latest upgrade came out last Friday, the customer allowed me to come back one more time to install the latest. When it worked while I was there, I immediately went to customer number two and updated his also.
This morning, I called each to wish them Happy Father's Day just so I could ask if the problem was still on their unit. Both said NO!!!!
I like Onkyo and I think this situation is a nightmare for them. Contrary to what most say on this forumn, I think they are working hard on this and in my case, have solved my problems. On top of that, the value of these units and the feature set they present make them hard to beat. I will continue to be a customer but the system I install next week will include a TX-NR 809!!!, not an 818 until I'm sure all the problems are fixed

Jagdad

Posts: 6
Join date: 2012-06-08

View user profile

Back to top Go down

HDMI pass thru still not working with new firmware

Post  Cebs on Mon Jun 18, 2012 9:57 am

Dear Onkyo,

I´ve updated the firmware for this last version, it took about 45min to complete. The HDMI pass thru still not working like it suposed to be.
I´ve checked the cables and everything else regarding it, they are pretty good.
HDMI pass thru only works if I don´t change the sattelite receiver channel, if I change it, the signal is lost, so I have to turn on the receiver. After the restablish signal I can turn off the receiver to use pass thru.

I hope you address it shortly in next firmware revision.

Still waiting.

Cebs

Posts: 3
Join date: 2012-06-11

View user profile

Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum