TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Page 20 of 20 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20

View previous topic View next topic Go down

TX-NR515

Post  plouie10 on Fri Nov 23, 2012 8:05 pm

Okay, had the receiver for about 6 months, worked beautifully, then I ran into the dreaded HDMI out issue. (No picture, but audio) all on connections WDTV Live, Motorola Cable Box, PS3, Panasonic Blu-Ray player. Updated to latest firmware fixed the problem, but as previous poster mentions takes up to a minute to sync. It will start with just audio, then cut out back and forth for about a minute until suddenly it syncs with both audio and video. So the updated firmware works, but just. Hopefully there is another release. Waiting a minute for a picture is not acceptable, but for now better than not getting a picture at all.

plouie10

Posts : 7
Join date : 2012-07-31

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  FlyByNgt on Fri Nov 23, 2012 8:59 pm

I had the same issue on two of my Onkyo's Try this n see if it corrects the problem... unplug the receiver from the elec. outlet (you will not lose your settings or have to re-run the setup). I saw this on another board.. leave it unplugged for 5 mins. then plug it back in. With my TX-NR717 I held the power/standby button while plugging in. Then turn the receiver on as usual and see if it works. Seems like this is a practice I will follow whenever there is a firmware update it was all that corrected my problem. I have not had a problem since! Let us know if it works.
Ciao, FlyByNgt 11-23-12
avatar
FlyByNgt

Posts : 100
Join date : 2012-09-12
Age : 56
Location : North Carolina

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  plouie10 on Sun Nov 25, 2012 12:25 pm

FlyByNgt wrote:I had the same issue on two of my Onkyo's Try this n see if it corrects the problem... unplug the receiver from the elec. outlet (you will not lose your settings or have to re-run the setup). I saw this on another board.. leave it unplugged for 5 mins. then plug it back in. With my TX-NR717 I held the power/standby button while plugging in. Then turn the receiver on as usual and see if it works. Seems like this is a practice I will follow whenever there is a firmware update it was all that corrected my problem. I have not had a problem since! Let us know if it works.
Ciao, FlyByNgt 11-23-12

Thanks
I actually found that and tried it. Seemed to work for a few hours where I would come back after a couple of hours or so and try everything and it would work okay. But then after leaving it overnight, the problem returned. I may give it another go and see if it helps.

plouie10

Posts : 7
Join date : 2012-07-31

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  chrisinvan on Mon Nov 26, 2012 8:28 am

I just got a 515. Using it with a Playstation 3 for Blu-Ray, Netfix, gaming in HDMI 1 (BD/DVD) and my PVR in HDMI 2 CBL/SAT) and 'Monitor out' to the TV.

PVR works fine, haven't been any problems there. Ditto optical audio for my Airport Express.

But HDMI Monitor out is a nightmare with the PS3.


With the receiver set to BD/DVD and operating the PS3, EVERY TIME I switch from one app or function to another, the screen goes blue then black, and the audio and video are gone.

It dies when I do any of the following: Exit Blu-Ray playback and try to do back to the Dashboard/XMB. Launch Netflix. Close Netflix. Open the PSN Store. Close the PS3 Store. Basically anything where the system closes one program and opens another, and interrupts the HDMI link for a second.

To get the picture and sound to come back, I need to switch to another input then back to BD/DVD, or turn the power off and on.

This is unacceptable obviously. I could maybe live with it, if it only lost its HDMI connection once in awhile, while attempting to change inputs (my last amp did that), but I'm talking about When I'm staying ON THE SAME INPUT and just trying to use my device normally.

Please advise; what should i do, Onkyo?

P.s. I have the latest firmware. I also don't experience this problem (loss of HDMI connection) when switching between Apps on the Xbox 360, or with my PVR. Only with the PS3, where it occurs like clockwork, whenever I attempt to do anything. I need the PS3 to work. It's my Blu-Ray player.

chrisinvan

Posts : 4
Join date : 2012-11-22

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  bigc123 on Tue Nov 27, 2012 4:09 am

I was thinking about buying a 515 before I came across all this. I'm wondering if I buy one now because of the low price (Amazon has it for $299) will updating the firmware solve the issue? If not can somebody recommend a similar receiver because I know very little about these things. Also does the 717 share this problem? Thanks!

bigc123

Posts : 2
Join date : 2012-11-27

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  chrisinvan on Tue Nov 27, 2012 4:52 pm

In fairness this forum is only the people who are having problems (if your amp works, you don't post here)... I understand the problems are with the electronics/firmware used in the 414, 515 and 616.
That said my new 515 can't keep an HDMI handshake with my PS3. It's a nice sounding full-featured AVR when it works... A lot seems to depend on which devices you're using over HDMI. My PVR and 360 work fine.
For me not having my PS3 play nice with the receiver is a deal-breaker, though.

chrisinvan

Posts : 4
Join date : 2012-11-22

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  Deuce2119 on Tue Nov 27, 2012 8:22 pm

chrisinvan wrote:In fairness this forum is only the people who are having problems (if your amp works, you don't post here)...

Well, I post here and I HAVE NOT had any problems since the update.

All you have to do is compare the activity in this thread before the 400 update and after. Obviously the vast majority of issues have been resolved.

It's my opinion that some... SOME... people who were not helped perhaps did not perform the update successfully... it has to be done in a very specific way to work. Just follow Onkyo's online instructional video, but if you have problems all you have to do is call support and they will walk you through it.

Of course, some people will have isolated failures and that is unfortunate, but that happens with all products. Remember they're selling hundreds of these a day... if this were still a widespread problem there would still be heavy reports of it, and we just aren't seeing that.

People considering this receiver and reading this thread should realize the problem has been largely solved.

And no, there are no similar receivers without spending another $100++ or more...maybe not at any price....

I love my 515!!!

Deuce2119

Posts : 8
Join date : 2012-11-01

View user profile

Back to top Go down

Onkyo NX515 still has HDMI problems (audio) after latest update

Post  tgreene on Wed Nov 28, 2012 2:52 am

With the latest firmware (1141-0108-0400) I am losing all HDMI audio signals when I power-off and (a few hours later) power-on the Onkyo nx515. The only fix is to unplug the Onkyo, wait a few seconds, and plug it back in.

With the earlier firmware, I was losing all HDMI video routing through the primary HDMI output after the Onkyo was powered-on. Only the secondary HDMI output was displaying video (however, since the secondary HDMI output doesn't display the screen overlays or onscreen Onkyo menus, it wasn't a sufficient workaround).

After upgrading to the newest firmware (with USB), and resetting the unit to factory defaults, the HDMI video now works, but the HDMI audio sometime fails when the unit is powered-on. The only fix is to unplug/plug-in the unit.

FYI, I have 4 HDMI inputs connected: PS3, XBox360, Apple TV, and Mac Mini.

Any suggestions?

tgreene

Posts : 2
Join date : 2012-11-28

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  FlyByNgt on Wed Nov 28, 2012 3:44 am

tgreene wrote:With the latest firmware (1141-0108-0400) I am losing all HDMI audio signals when I power-off and (a few hours later) power-on the Onkyo nx515. The only fix is to unplug the Onkyo, wait a few seconds, and plug it back in.

With the earlier firmware, I was losing all HDMI video routing through the primary HDMI output after the Onkyo was powered-on. Only the secondary HDMI output was displaying video (however, since the secondary HDMI output doesn't display the screen overlays or onscreen Onkyo menus, it wasn't a sufficient workaround).

After upgrading to the newest firmware (with USB), and resetting the unit to factory defaults, the HDMI video now works, but the HDMI audio sometime fails when the unit is powered-on. The only fix is to unplug/plug-in the unit.

FYI, I have 4 HDMI inputs connected: PS3, XBox360, Apple TV, and Mac Mini.

Any suggestions?

I noticed in your post you mentioned unplugging "wait a few seconds" The "soft reset" of the unplugging the unit should be unplugged from the power for at least 5 minutes. You will NOT lose any of your settings. I just helped someone in the TX-NR414 who was having problem and he did as I have found to work with my TX-NR717 when nothing else I tried worked. It has been working like a champ ever since. Not one problem. Give it a try. Unplug for at least 5 minutes.

Hope this helps and works for you also. Let us know here. It helps others and Onkyo.
Have a good evening. Ciao, FlyByNgt 12-28-12


Last edited by FlyByNgt on Wed Nov 28, 2012 3:46 am; edited 1 time in total (Reason for editing : typo)
avatar
FlyByNgt

Posts : 100
Join date : 2012-09-12
Age : 56
Location : North Carolina

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  tgreene on Fri Nov 30, 2012 11:55 pm

FlyByNgt wrote:
I noticed in your post you mentioned unplugging "wait a few seconds" The "soft reset" of the unplugging the unit should be unplugged from the power for at least 5 minutes. You will NOT lose any of your settings. I just helped someone in the TX-NR414 who was having problem and he did as I have found to work with my TX-NR717 when nothing else I tried worked. It has been working like a champ ever since. Not one problem. Give it a try. Unplug for at least 5 minutes.

Hope this helps and works for you also. Let us know here. It helps others and Onkyo.
Have a good evening. Ciao, FlyByNgt 12-28-12

Thanks for the suggestion. Unfortunately, whether I unplug for 2 seconds or 30 minutes, the result is the same. I am getting audio through HDMI while the unit is powered on, but after it's off for a few hours, I no longer get HDMI audio again *from any of the HDMI inputs* until the unit is unplugged and re-plugged in.

This is now consistent and reproducible. Each evening, I power on the TX-NR515 using the remote. There is no audio through any of the four HDMI sources I have connected (video is now fine, just no audio). FM/AM is fine (I haven't tested Optical or Coax). As soon as I walk over, unplug/replug the receiver, HDMI audio works fine again until the next day.

It's pretty disappointing to be forced to re-plugin the receiver each time I want to use it. Any fixes on the horizon? Any other suggestions?

tgreene

Posts : 2
Join date : 2012-11-28

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  bigc123 on Sat Dec 01, 2012 5:41 pm

Amazon's price went up so I'm waiting to see if it will drop again. I just want to be totally clear, have most people noticed the issue being resolved?

bigc123

Posts : 2
Join date : 2012-11-27

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  kalliasx on Sun Dec 02, 2012 4:13 pm

OnkyoUSA wrote:I would suggest you try to reserve a SKYPE callback reservation (using a Skype enabled device or webcam and microphone, iPad or Android tablet device with Skype, or cellphone with Skype) for an interactive and visual presentation of your current setup so we can further assist you at the following weblink: http://www.onkyousa.com/support_appointment_afaq.cfm?skype=y. This reservation is aavailable Monday -Friday 10am to 4pm EST; we would like to view your setup and work to resolve your issue.

Best Regards;

Forum Moderator

Ok just letting you know that I've tried everything, I've tried plugging 5 different PCs via HDMI, it simply won't work, everything else works well since the last firmware update, but I can't make the PC to work, it will with another projector, but it won't with the Acer H5360BD Sad, my only way to make it work is to connect VGA directly on the beamer, and use an optic cable for sound, this way it works, but of course that's not practical as I must change sources on both the onkyo and beamer. Nevertheless for now that's how I operate.

I will go check to see if the Acer has a firmware update by any chance. I've also tried 3 different cables so I'm pretty sure the issue doesn't come fromt that, and like I said with a Acer K11 beamer I get the picture. What is EXTREMLY annoying is that if I activate both hdmi outputs, connect both beamers, when the K11 detects the image, the H5360 detects it too !!! How unbelievable is this. Then if I turn off the K11, the image goes from the H5360BD as well, it's just incredible and frustrating at the same time, cause it means it should work, it CAN work, it just doesn't.

I'm so sorry I sold my old 608, it was perfect and all was working, what was I thinking Sad

Anyway, I've pretty much given up on the issue for now, as it's too frustrating. I'll check Acer forums to see if anyone is having a similar issue, as for the skype offer, it's nice and maybe we can do it, but do you really think it will change anything ? I've been having beamer home cinemas for close to 16 years now, I know everything there is to know about connecting my hardware, so if you're hoping for a wrongly connected cable you'll be disappointed, and like I said I've tried 5 different PCs (including a mabcook air that detected just fine with the SR608, and is not detected with the NR515).

Just my 2 cents,
Chris

kalliasx

Posts : 6
Join date : 2012-10-14

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  daign on Tue Dec 04, 2012 8:07 pm

iam having this problem with a brand new tx616. Power reset fixes the problem but there is no possible way to get video out to the tv.

very disappointed. going to return to frys. shame i have been an onkyo customer for 8 years...

daign

Posts : 1
Join date : 2012-12-04

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  OnkyoUSA on Fri Dec 14, 2012 5:45 pm

daign wrote:iam having this problem with a brand new tx616. Power reset fixes the problem but there is no possible way to get video out to the tv.

very disappointed. going to return to frys. shame i have been an onkyo customer for 8 years...

Did you update the firmware version of this receiver to the latest version (1141-0108-0400)? We are finding many customers stating they have the latest version and upon research they having the previous versions. If you are still experiencing the same issue , Please contact our Product Support Dept for further assistance with this specific issue via our phone number and hours of operation (Monday- Sunday 24 hours a day: (800) 229-1687; option #3 PRODUCT SUPPORT). We would like to speak with you and work to troubleshoot and resolve your issue as prompt as possible.

Thank You;

Forum Moderator
avatar
OnkyoUSA
Admin

Posts : 4077
Join date : 2011-10-06
Location : New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  FlyByNgt on Fri Dec 14, 2012 5:57 pm

daign wrote:iam having this problem with a brand new tx616. Power reset fixes the problem but there is no possible way to get video out to the tv.

very disappointed. going to return to frys. shame i have been an onkyo customer for 8 years...

Hi Daign,

I have found this has worked for myself and others on these forums I have suggested with success. If you have issues with your receiver and you have tried everything. TRY THIS. It is important to stress to unplug from power for AT LEAST 5 MINUTES.. NO LESS!

Unplug the unit from the power supply for at least 5 minutes. This is considered a "soft boot"; you will NOT lose any of your settings. After you have it unplugged for the 5 minutes. Plug the unit back in and give it a minute or so, and then turn the receiver on and hopefully this will help.

I have the TX-NR717, had a few issues that for the life of me could not figure out.

I Found and did this. My TX-NR717 has been working like a champ ever since. It has been over a month now with NO ISSUES!!

That GREAT ONKYO SOUND IS AMAZING!!

I will always do this when all else fails and after a major update, etc. It makes sense if you think about it. PC's, Cells, Tablets all reboot after an updates, etc.

Hope this helps you out.

Please pass the tip along.

Ciao, FlyByNgt 12-14-12

See you all on the New Onkyo USA Support Forums at: Onkyo USA Support Forums
avatar
FlyByNgt

Posts : 100
Join date : 2012-09-12
Age : 56
Location : North Carolina

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  OnkyoUSA on Sat Dec 15, 2012 3:41 pm

PLEASE NOTE: THIS FORUM SITE WILL BE DEACTIVATED AND WILL PREVENT YOU FROM POSTING MESSAGES. WE ADVISE YOU TO REGISTER ONTO OUR NEW FORUM SITE: http://forums.onkyousa.com/ WITH YOUR EMAIL, MODEL AND SERIAL NUMBER OF YOUR RECEIVER. AS WE WILL NO LONGER REVIEW THIS FORUM EFFECTIVE TODAY.

Cordially;

Forum Moderator
avatar
OnkyoUSA
Admin

Posts : 4077
Join date : 2011-10-06
Location : New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TX-NR515 - Monitor out issues (no picture)

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 20 of 20 Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum