problem with vtuner

View previous topic View next topic Go down

problem with vtuner

Post  bulaloki on Thu Feb 16, 2012 5:55 pm

Hi, i have a problem with my Onkyo TX-NR509.
When i choose the "vtuner" button on the TV screen it shows "no item". Other internet radio stations like last.fm are working.
I have a LAN connection via cable to my router. My other devices like TV or BD-Player do their jobs very well.
I have the last firmware update on my Onkyo since last sunday.
The last time i used vtuner for long time was on sylvester evening.

loki

bulaloki

Posts: 5
Join date: 2012-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: problem with vtuner

Post  OnkyoUSA on Thu Feb 16, 2012 3:39 pm

Hi bulaloki,

It sounds like the receiver has lost a connection to this particular service. Let's try unplugging the Ethernet cable from the back of the receiver and then do a factory reset. To do the reset you need to turn the receiver on, then on the front panel of the receiver press and hold the "VCR/DVR" button while doing that press the "STANDBY/ON" button. You will see the word "Clear" in the display screen and the receiver will go into standby mode. PLEASE UNDERSTAND THAT YOU WILL LOSE ALL YOUR AUDIO & VIDEO ASSIGNMENTS ON THE RECEIVER PLUS YOU WILL LOSE ALL YOUR SPEAKER CONFIGURATIONS, SPEAKER DISTANCE AND ALL LEVEL CALIBRATION SETTINGS. YOU WILL ALSO LOSE ANY PROGRAMMED RADIO STATIONS IN MEMORY. Once the receiver goes into standby mode turn it back on and put the Ethernet cable back in and go thru the setup menu for all custom settings again. Keep in mind that you will not loose the new version of firmware you just installed.

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: problem with vtuner

Post  bulaloki on Sat Feb 18, 2012 2:15 am

Thank you for the quick answer,

i did the factory reset, but i have the same problem. When i choose "vtuner", "no item" is written on the display / TV screen. All other services like last.fm, dlna work very well.


bulaloki

Posts: 5
Join date: 2012-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: problem with vtuner

Post  OnkyoUSA on Tue Feb 21, 2012 10:16 am

Hi bulaloki,

Have you also followed the rest of the instructions as this is important?

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

VTuner Problem

Post  salilt on Tue Apr 03, 2012 2:59 am

bulaloki wrote:Hi, i have a problem with my Onkyo TX-NR509.
When i choose the "vtuner" button on the TV screen it shows "no item". Other internet radio stations like last.fm are working.
I have a LAN connection via cable to my router. My other devices like TV or BD-Player do their jobs very well.
I have the last firmware update on my Onkyo since last sunday.
The last time i used vtuner for long time was on sylvester evening.

loki
Did you fix this problem. this could be a problen with your net connection. I had a similar problem with my TX NR 609 for the last couple of days. I contacted the net service provider and chacke wether they have made any changes to my net connection. They told me thay are streaming out and ad cliping and I found out that cliping is blocking the VTuner. i asked them to put me in a diffrent IP pool and things started working fine.

salilt

Posts: 2
Join date: 2012-04-03

View user profile

Back to top Go down

Re: problem with vtuner

Post  OnkyoUSA on Tue Apr 03, 2012 4:02 pm

Hi salilt,

Thank you for the input. Which ISP and what model router do you have as this may help other people in this forum with the same situation as you were in?

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

VTuner Problem

Post  salilt on Wed Apr 04, 2012 12:55 am

I am using a cable modem and belkin router behind it. My ISP is Asianet in Kerala,India.

salilt

Posts: 2
Join date: 2012-04-03

View user profile

Back to top Go down

Re: problem with vtuner

Post  OnkyoUSA on Wed Apr 04, 2012 11:48 am

Hi salilt,

Thank you. Keep in mind that this is may or may not affect other countries though.

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

problem with vtuner

Post  bulaloki on Sun Apr 15, 2012 2:34 pm

Hi folks,

i don´t know what has happened but i can receive vtuner now! cheers

A few months ago, i did the factory reset and it didn´t work. Sad

I did the setup, and it didn´t work. Mad

I had checked my ISP, and they said "everything is allright, sir!", and it didn´t work... Evil or Very Mad

and now, i thought "let´s try it for the last time, and throw the amp through the window if it will not receive vtuner".... hehehehe...and now...i can

receive vtuner!!! bounce cheers sunny

I have no idea how or why....since my last post here i havn´t changed anything....

Cheers, Loki king

bulaloki

Posts: 5
Join date: 2012-02-12

View user profile

Back to top Go down

Re: problem with vtuner

Post  OnkyoUSA on Mon Apr 16, 2012 9:22 am

Hi Loki,
That's great to hear, enjoy your unit! Thanks for choosing Onkyo.

OnkyoUSA
Admin

Posts: 4077
Join date: 2011-10-06
Location: New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum