TX-NR1007 no sound from any source

View previous topic View next topic Go down

TX-NR1007 no sound from any source

Post  bbowman on Wed Dec 05, 2012 5:10 pm

Like many others on this and other forums, I have a TX-NR1007 that I purchased in early 2010 that has now dropped all audio. I do not use the unit frequently, maybe 2-3x a week, which is probably why it lasted longer than those that others have since this issue rears its head in as little as several months after purchase it seems.

For the past few months, I had to power cycle the unit a few times to get audio back, but now it won't produce any audio from any source- HDMI/tuner/Audyssey- regardless of how many times I power cycle (unplug unit, let sit 5 minutes, plug in, power on) or reset to factory settings. It also no longer recognizes any network options. It's connected to my router with a good 3-ft cable, but the network options are grayed out, and when I select Network mode (iRadio) it just says "Now Initializing..." for eternity.

I've researched this problem and come to find out that this is a known issue with many Onkyo receivers that likely is the result of a defective HDMI board component. I'm well aware that the unit is out of warranty, however I think Onkyo should stand behind their $1500 product for more than a brief 24 months since this is a reported issue.

Following some other threads, I called the Parts & Service department directly and requested an out-of-warranty repair to be authorized and was told by Michael Watson to email him with the unit's serial # and receipt. I did so but have not heard anything back, so wanted to post here as well to see if any moderator can follow up.

I'm extremely disappointed in this company and will not hesitate to recommend to others that they not buy any Onkyo products.

bbowman

Posts : 2
Join date : 2012-12-05
Location : Fairfax , VA

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR1007 no sound from any source

Post  OnkyoUSA on Wed Dec 05, 2012 7:46 pm

I will follow up with the representative or departmental supervisor and advise you promptly.
UPDATE: You were just contacted and the representative left a message to confirm your name and location so they could process an accomodation for you to have your unit serviced at an local authorized service center in FL. They are awaiting your response to confirm your identity (as the forum doesn't supply any indentification besides your forum username.

Cordially;

Forum Moderator
avatar
OnkyoUSA
Admin

Posts : 4077
Join date : 2011-10-06
Location : New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TX-NR1007 no sound from any source

Post  bbowman on Thu Dec 06, 2012 2:17 pm

Thank you, but I have not been contacted by anyone (and also live in VA, not FL). Please check with the rep again, or let me know if I should get in touch with someone else.

bbowman

Posts : 2
Join date : 2012-12-05
Location : Fairfax , VA

View user profile

Back to top Go down

Re: TX-NR1007 no sound from any source

Post  OnkyoUSA on Thu Dec 06, 2012 4:05 pm

bbowman wrote:Thank you, but I have not been contacted by anyone (and also live in VA, not FL). Please check with the rep again, or let me know if I should get in touch with someone else.

Please email the following information to onkyoadmin@us.onkyo.com ATTN: FORUM MODERATOR (J):

- NAME:
- FORUM USERNAME:
- ADDRESS:
- CITY/STATE:
- ZIP CODE:
- EMAIL:
- SERIAL NUMBER OF RECEIVER:
- DEALER OF PURCHASE:
- DATE OF PURCHASE:

Thank you for your patience and assistance;

Forum Moderator
avatar
OnkyoUSA
Admin

Posts : 4077
Join date : 2011-10-06
Location : New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TX-NR1007 no sound from any source

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum