Ni sound out of surrounds in surround modes on TX-NR807

View previous topic View next topic Go down

Ni sound out of surrounds in surround modes on TX-NR807

Post  Dave T on Thu Nov 15, 2012 7:47 am

A friend has a new 807 which we''re trying to set up with some 8 ohm Polk inwall speakers. We configured the speakers with the Audessey setup. We are having some problems, can someone help?

* We have 7 speakers - fronts, highs (in the front), a center, and rear surrounds. (No sub, yet.) In the "speaker configuration" setup screen, the fronts are set to "Full Band". The center has a 40hz cutoff and the surrounds are at 60hz. When playing two channel audio, none of the surround modes except for "Multichannel All Channel Stereo" will send any sound at all to the surrounds. Shouldn't it?

* THe different surround modes seem to have different levels of bass. Is that normal? We're paranoid that we didn't set something up right.
.
Thanks.

- Dave

Dave T

Posts : 1
Join date : 2012-11-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Ni sound out of surrounds in surround modes on TX-NR807

Post  OnkyoUSA on Thu Nov 15, 2012 6:29 pm

Please move your speaker wiring connecton from SURR BACK over to the SURR terminals; as you are using FRONT HIGH for a 7.0 speaker configuration on this receiver. Your speaker connections should be the following:

- FRONT L + R
- CENTER
- SURR L + R
- FRONT HIGH L + R
- SUBWOOFER (will make this connection a 7.1 connection)

Try conducting Audyssey again and if you experience any further issues; please contact our Product Support department promptly for further assistance.

Thank You;

Forum Moderator
avatar
OnkyoUSA
Admin

Posts : 4077
Join date : 2011-10-06
Location : New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Ni sound out of surrounds in surround modes on TX-NR807

Post  naenyc on Fri Nov 16, 2012 2:36 am

Thank you for the response to Dave T.

I'm his brother-in-law and working on the system. Rechecked the connections, and Dave might have confused the rear speakers as rear surrounds. They are hooked up as the "SURROUNDS" and the rear surrounds are reallocated as "FRONT HIGH".
The system sees them as such so I believe the configuration is correct.

Just don't understand why the only Music setting that sends music to the "SURROUNDS" is All Channel Stereo

Currently only focusing on music and it is being transmitted via HDMI from a PC . 24bit, 192000 Hz


Under 2-2. Speaker Configuration
Subwoofer no
Front Full Band (Due to lack of Sub)
Center 40hz
Surround 60hz
Front Wide NONE
Front High 50hz
Surr Back NONE
Surr Back CH ----
LPF of LFE 80hz(THX)


Likewise, 2-3. Speaker Distance Lists:
Left 11.5
Front High Left 12
Front High Right 12
Surr Right 7.5
Surr Left 7.0


2-4. Level Calibration Variety of negative values
2-5 Equalizer AUDYSSEY
2-6. THX Audio Setup Loudness Plus On
3-2. Dolby PLIIx Panorama On
3-4. Audyssey
Dynamic EQ On
Dynamic Volume Light



I was hoping the the SP Layout button may provide some information.
Below is the results for each listening Mode:

MultiChannel All Channel Stereo FH

MultiChannel Full Mono FH

MultiChannel DTS Surround Sensation No

MultiChannel Pure Audio No

MultiChannel Direct No

MultiChannel Stereo No

MultiChannel No

MultiChannel Dolby PlIIz Height No

MultiChannel Audyssey DSX FH

MultiChannel THX Music No

MultiChannel Dolby PLIIz Height THX Music No

MultiChannel Dolby PLIIz Height Orchestra FH

MultiChannel Dolby PLIIz Height Unplugged FH

MultiChannel Dolby PLIIz Height Studio-Mix FH


I'm not picking up any pattern from the above. e.g.

MultiChannel All Channel Stereo FH
MultiChannel No

MultiChannel Dolby PlIIz Height No
MultiChannel Dolby PLIIz Height Orchestra FH


It doesn't seem to matter what LM was selected, sound only came from the Surround speakers in All Channel Stereo, or so subtle to evade detection.

Any ideas?

Thank You.



naenyc

Posts : 1
Join date : 2012-11-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Ni sound out of surrounds in surround modes on TX-NR807

Post  OnkyoUSA on Fri Nov 16, 2012 9:16 pm

Press the DISPLAY button to indicate the incoming and outgoing audio signal from the receiver. In regards to your issue- it would possibly be more effective to contact our Product Support Dept for further assistance with this specific issue via our phone number and hours of operation below to quickly resolve this issue and eliminate the back-n forth messaging. We would like to speak with you and work to troubleshoot and resolve your issue, with you having access to your unit, as prompt as possible. Please contact our Product Support Dept for further assistance with this specific issue via our phone number and hours of operation (Monday- Sunday 24 hours a day: (800) 229-1687; option #3 PRODUCT SUPPORT). We would like to speak with you and work to troubleshoot and resolve your issue as prompt as possible.

Thank You;

Forum Moderator
avatar
OnkyoUSA
Admin

Posts : 4077
Join date : 2011-10-06
Location : New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Ni sound out of surrounds in surround modes on TX-NR807

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum