Protect mode engaging a lot TX-SR806

View previous topic View next topic Go down

Protect mode engaging a lot TX-SR806

Post  subharmonic on Wed Sep 26, 2012 9:13 pm

I have a TX-SR806 that the protect mode is engaging a lot. It happened quite a bit when I first got it until I moved a subwoofer processor out of the signal chain. Now it has started doing it quite a bit again....

I am using a outboard amp for the the sub and all the speakers, the receiver's is grounded to all the equipment including a power center, I have ~120 volts at all times. Here are different items that have allowed it to come back online in no particular order: unplugging power from receiver, unplugging power from wall for entire system, switching inputs (DVD to DVR), unplugging optical cable, unplugging HDMI out, unplugging a HDMI in, etc I can't recognize a pattern. Everytime I have unplugged everything it comes back up but that is a major PITA. Also I never noticed a slight humming sound before, it might have been there...I have to have my head right by the unit to hear it, kinda sounds like a stuck fan.

This is my 3rd Onkyo receiver and I am a fan...please help me.

subharmonic

Posts : 1
Join date : 2012-09-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Protect mode engaging a lot TX-SR806

Post  OnkyoUSA on Thu Sep 27, 2012 8:36 pm

The amp protection circuit has been activated. Remove the power cord from the wall outlet immediately. Disconnect all speaker cables and input sources, and leave the AV receiver with its power cord disconnected for 1 hour. After that, reconnect the power cord and reconnect an input and a pair of speaker wires onto the unit. If the receiver still does not turn on than you will have to bring it in for service. Turn up the volume and if the receiver doesn’t shut down, power off the receiver and add another pair of speakers. Power up the unit again and turn up the volume. If it doesn’t shut down, power off the unit again. Now connect all your input sources and turn on your receiver. If the unit shuts down again, your unit will need to be further serviced at an authorized Onkyo service center.

To obtain service, take or ship your Onkyo product to an Onkyo Authorized Service Center. Please also include in any mailing a contact name, address and telephone number. Please include a copy of the original sales receipt/invoice as well as a letter stating what the problem is, with your name address and phone number so the service center knows who to return the unit to. Please note, before shipping, you must contact the authorized service center to inform them that you will be sending your unit in for repair.

Best Regards;

Forum Moderator
avatar
OnkyoUSA
Admin

Posts : 4077
Join date : 2011-10-06
Location : New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

AMPLIFIER

Post  elchucho on Fri Sep 28, 2012 1:05 pm

QUE AMPLIFICADOR ESTAS USANDO PA TUS BAJOS ? ACUERDATE QUE NO PORUQE TENGAS 120 VOLTS QUIERE DESIR QUE TENGAS SUFICIENTE CORIENTE O MAS VIEN DICHO AMPERES RECUERDA QUE EL REFRENCE CENTER ES PARA PROTEJER EL EQUIPO DE BAJO VOLTAJE O ALTO VOLTAJE PERO TAMVIEN DE BAJA CORRIENTE
ASEGURATE DE CONECTAR EL RECIVIDOR EN LA SALIDA DEL PLOGUE PARA RESIVIDOR Y EL AMPLIFICADOR EN LA SALIDA DE ALTA CORRIENTE Y ASEGURATE DE PONERLEY DELAY 3 O 4 SEGUNDOS DESPUES DE QUE PRENDA EL RESIVIDOR EL RECIVIDOR Y EL AMPLIFICADOR DE VAJOS NO DEVEN PRENDE AL MISMO TIEMPO PORQUE PROVOCAS UNA CAIDA DE CORRIENTE LO CUAL EL REFRENCE CENTER LO MIRA COMO UNA CAIDA DE CORRIENTE O VOLTAJE Y SE PONE EN PROTECT LO MISMO PUEDE ASER EL RECEVIDOR SI TU PRENDES EL SYSTEMA TODO AL MISMO TIEMPO EL RECIVIDOR MIRA UNA CAIDA DE CORRIENTE I SE ESTA MANDANDO AL PROTECT MODE .



OJALA QUE ESTO TE AYUDE SUERTE MY FRIEND

elchucho

Posts : 16
Join date : 2012-02-21
Age : 43
Location : us

View user profile

Back to top Go down

Re: Protect mode engaging a lot TX-SR806

Post  OnkyoUSA on Fri Sep 28, 2012 2:18 pm

El circuito de protección del amplificador se ha activado. Desconecte el cable de alimentación de la toma de corriente inmediatamente. Desconecte todos los cables de los altavoces y las fuentes de entrada y deje el receptor de AV con el cable de alimentación desconectado durante 1 hora. Después, vuelva a conectar el cable de alimentación y vuelva a conectar una entrada y un par de cables de los altavoces a la unidad. Si el receptor no se enciende en que usted tendrá que traer para el servicio. Suba el volumen y si el receptor no se apaga, apague el receptor y añadir otro par de altavoces. Encienda de nuevo la unidad y subir el volumen. Si no se apaga, apague la unidad. A continuación, conecte todas las fuentes de entrada y encender el receptor. Si la unidad se apaga de nuevo, la unidad tendrá que ser más atendida en un centro autorizado de servicio Onkyo centro.

Para obtener servicio, lleve o envíe el producto a un Onkyo Centro de Servicio Autorizado. Incluya también en cualquier correo electrónico un nombre de contacto, dirección y número de teléfono. Por favor, incluya una copia de las ventas originales de recibo / factura, así como una carta indicando cuál es el problema, con su nombre, dirección y número de teléfono para que el centro de servicio sabe que devolver la unidad a. Tenga en cuenta, antes de su envío, debe comunicarse con el centro de servicio autorizado para informarles que va a enviar la unidad a reparar.

Saludos cordiales;

Forum Moderator
avatar
OnkyoUSA
Admin

Posts : 4077
Join date : 2011-10-06
Location : New Jersey

View user profile http://onkyoproductsupport.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Protect mode engaging a lot TX-SR806

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum